Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

2. februāris- Sveču diena

svece1Februāris – sveču mēnesis, tāds nosaukums saglabājies no sendienām. Tas tādēļ, ka senos laikos ap šo laiku kāva jērus un no to taukiem darināja sveces. Pašreiz aitiņas ir ļoti retās saimniecībās, un sveces lielākoties pērkam veikalā.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noslēdzās pirmais 2017.gada biljarda turnīrs

DSC 0435Noslēdzies 2017.gada pirmais biljarda turnīrs! Astoņi dalībnieki sacentās biljardā, noskaidrojot ātrākos, precīzākos, veiksmīgākos un nervos izturīgākos. Visi dalībnieki tika atzīmēti ar diplomiem. Godalgotās vietas apbalvotas ar medaļām un balvām: 1.vieta - Kaspars Mikanovs, 2.vieta - Elmārs Zujs un 3. vieta - Dainis MIkanovs. Apsveicām visus dalībniekus!

Dejotājus aicina pieteikties starptautiskam laikmetīgās dejas festivālam Lūznavas muižā

muza logo black correctvides deja

Augusta sākumā notiks Septītais Starptautiskais Laikmetīgās dejas festivāls “VIDES DEJA”, kura norises vieta šogad būs Lūznavas muižas parks. Katru gadu festivāls meklē savdabīgas spēles vietas, deju apvienojot ar citiem mākslas žanriem. Līdz 14. februārim festivāls aicina pieteikties profesionālus dejotājus un dejas entuziastus dalībai šī gada “VIDES DEJA” notikumā.
Laikmetīgās dejas festivāls „VIDES DEJA” ir starptautisks projekts, kurā piedalās profesionāli mākslinieki, kultūras un dejas pasniedzēji. Festivāla mērķis ir popularizēt laikmetīgās dejas mākslu un tās sadarbību ar citiem mākslas žanriem, attīstīt projektu kā regulāru kultūras un mākslas notikumu dažādās Latvijas vietās un vidēs, kā arī veicināt kultūras un mākslas daudzveidību un aktivitāti Latvijas reģionos. Ik gadu festivāla programmā tiek piedāvāta plaša programma: vides dejas performances, meistarklases, laikmetīgās dejas izrādes, lekcijas, semināri par dejas kritiku un dejas filmu vakari.

Par algotiem pagaidu sabiedriskiem darbu strādniekiem

cimdiAr 2017.gada 17. janvāri Lūznavas pagastā darbu atsāka 9 algoto pagaidu sabiedrisko darbu (APSD) strādnieki. Projektā piedalās 4 sievietes un 5 vīrieši. APSD strādnieki attīra no sniega parka celiņus un gājēju ietves Lūznavas ciemā, nepieciešamības gadījumā kaisa ar smilts-sāls maisījumu, piedalās teritorijas sakopšanā-vāc atkritumus, uzkopj sabiedriskās telpas, sakārto angāru, lai pēc nepieciešamības šo telpu varētu izmantot arī kā noliktavu. Arī ceļmalas gaida savu kārtu, kad tās tiks sakoptas no krūmiem. Darbs dzen darbu – tā tautā saka.
Lai ņemtu dalību projektā, nepieciešams būt NVA uzskaitē. Tie, kuri ir izteikuši vēlmi strādāt projekta ietvaros, ir iekļauti NVA rindā un sekojot tai, tiek pieņemti darbā. Lai mums visiem veicas, uzsākot jauno 2017.gadu!