Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Šonedēļ sākas festivāls “VIDES DEJA”

VIDES DEJA 2018Starptautiskais Laikmetīgās dejas festivāls "VIDES DEJA”, kas šogad no 5. līdz 11. augustam notiek jau astoto gadu, turpinoties Rēzeknes novada Lūznavas muižā un tās apkārtnē, izziņojis festivāla programmu, kurā līdzās dejas filmu vakariem, nodarbībām, meistarklasēm, latviešu un laikmetīgās dejas vakaram un vairākām dejas izrādēm, varēs piedzīvot vides dejas performanču pirmizrādes.

“VIDES DEJA” ir starptautisks projekts, kas ar savu individuālo gaisotni un atmosfēru iedvesmo horeogrāfus un citus māksliniekus radīt neparastus vides dejas iestudējumus.
Par festivāla vietu 2018. gadā atkārtoti ir izvēlēta Lūznavas muiža, kas atrodas Rāznas Nacionālā parka teritorijā ar 24 ha lielu parku, kā arī Lūznavas apkārtne, kur festivāla vides dejas pirmizrādes, dejas izrādes, dejas eksperimenti, filmu vakari un citi notikumi radīs jaunas sajūtas un piedzīvojumus.
No 5. līdz 11. augustam festivāls Lūznavas muižas rezidencē pulcēs horeogrāfus, laikmetīgās dejas entuziastus, mūziķus un citus māksliniekus vides dejas iestudējumu radīšanai, savukārt no 8. līdz 10. augustam aicinās uz bezmaksas publisko pasākumu programmu un vides dejas performanču pirmizrādēm.

Par karavīru apmācībām Lūznavas un Ozolaines pagastos

Atbilstoši Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. Kaujas atbalsta bataljona Kaujas atbalsta rotas 2018.gada apmācību plānam no š.g. 7.līdz 9.augustam un no 14. līdz 16.augustam ir paredzēta Kaujas atbalsta rotas 2. kaujas atbalsta vada karavīru apmācība lauku taktiskās iemaņās Lūznavas un Ozolaines pagasta teritorijās.
Mācību nolūkos tiks izmantotas Lūznavas un Ozolaines pagasta teritorijas iepriekš minētajos datumos, laikā no plkst.09.00-17.00 katrā no apmācību dienām.
Mācībās tiks iesaistīti 45 kaujas atbalsta rotas karavīri un militārā tehnika. Mācību teritorijā netiks izmantota nekāda veida munīcija un imitācijas līdzekļi.
Atbildīgais par apmācībām Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. Kaujas atbalsta bataljona Kaujas atbalsta rotas 2.kaujas atbalsta vada komandieris leitnants Aleksandrs Oļipovs mob. 28306028.

Mākslu un garšu festivāls "MĀKSLAS PIKNIKS"

getEventGalleryImageLūznavas muiža 2018.gada 22.jūlijā no plkst.13.00 aicina jau uz trešo Mākslas pikniku – mākslu un garšu festivālu, kurā vienuviet aicināti pulcēties mākslas baudītāji, sajūtu gardēži un īpašo mirkļu kolekcionāri, lai ar mūzikas, mākslas, dejas, garšu un citām baudām piedzīvotu mākslas radīšanas brīdi. Par skanīgajām baudām rūpēsies “Pērkons”, “Bez PVN”, “Rahu The Fool”, “Žvūrgzdyni”, Evilenas Protektores džeza kvartets, “Tangoriginales”, “Baltic Guitar Quartet” no Lietuvas, Silver Sepp no Igaunijas un citi. Muzikālo garšu programma mīsies ar citām baudām – būs skatāmas laikmetīgās dejas, cirka, leļļu izrādes lieliem un maziem, vērojama mākslas plenēra norise un iespēja pašiem radīt mākslas darbus, keramikas cepļa kurināšana un izņemšana, kino, žonglēšanas, burbuļu šovs, mākslas un ēdienu meistarklases, mirkļa restorāns un citas norises.

Tiks slēgts autoceļš "Lūznava - Veczosna".

SatiksmeRēzeknes novada pašvaldība informē, ka sakarā ar pašvaldības autoceļa Nr.6817 “Lūznava-Veczosna” pārbūves darbiem, kurus veic ceļu būves firma SIA “Binders”, no 27.06.2018 - 29.06.2018 laika posmā no plkst.8:30 līdz plkst.16:30 tiks slēgts autoceļš "Lūznava - Veczosna".