Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Par dzīvokļu īpašnieku sapulcēm Lūznavas pagastā

Pašvaldības SIA “Maltas dzīvokļu-komunālās saimniecības uzņēmums” plāno organizēt daudzdzīvokļu māju Lūznavā un Veczosnā dzīvokļu īpašnieku sapulces. Sapulces tiks rīkotas pēc šāda grafika:
1. 2018. gada 4. decembrī uz kopsapulci tiek aicināti Jaunatnes ielas 3 un Jaunatnes ielas 4, Lūznava dzīvokļu īpašnieki.
2. 2018. gada 11. decembrī uz kopsapulci tiek aicināti Jaunatnes ielas 1, Parka ielas 2, Parka ielas 3, Lūznava dzīvokļu īpašnieki.
3. 2018. gada 18. decembrī uz kopsapulci tiek aicināti Mediķu ielas 2, Mediķu ielas 5, Mediķu ielas 7, Mediķu ielas 9, Veczosna dzīvokļu īpašnieki.
Sapulces Lūznavā notiks Lūznavas pagasta pārvaldes ēkā, adresē Pils iela 6, Lūznava, plkst. 17.30.
Sapulce Veczosnā notiks mājas Mediķu ielā 2 kāpņu telpā, plkst.17.30.
Dzīvokļu īpašnieki tiks atkārtoti informēti par sapulču norises vietu un laiku.
Sapulcēs tiks skatīti māju apsaimniekošanas un pārvaldīšanas jautājumi. Ja iedzīvotājiem ir jautājumi, kurus grib apspriest sapulcē, lūdzam informēt pašvaldības SIA “Maltas DzKSU” rakstot uz e-pastu: maltasdzksu@maltasdzksu.lv, piezvanot pa tālruni:64631056 vai arī iesniegt jautājumus rakstiski uzņēmuma kasē - Lūznavas pagasta pārvaldes ēkā Pils ielā 6, Lūznava.

Pašvaldības SIA “Maltas dzīvokļu-komunālās saimniecības uzņēmums”

Dievs, svētī Latviju!!!

 

1542370056563

“Nozīme ir tikai tam ceļam, ko tieši tagad ejam… Laiks klanīties gaismai,

kas tagad krīt un ceļam, ko tagad ejam… Mūsu Latviju mīlēsim,

Latviju auklēsim un Latviju lielu audzēsim!!! Šodien un rīt…

Šajā svētku brīdī, valsts 100.jubilejā, vēlam paši sev un visiem Jums, lai, dzīvojot šajā Dieva zemē, iekšējā balss vienā ritmā ar mūsu sirdspukstiem kaut vai klusiņām, kaut vai dziļi sirdī, bet tomēr čukst: “Labi ir tur, kur esam mēs… labi ir tur, kur esam mēs…”! Strādāsim un celsim paši savu valsti tā, lai būtu labi tur, kur mēs esam!

Lai mūsu valsts zeļ un plaukst, attīstās un vieno mūs visus vēl daudzus gadu simtus!

Sirsnīgi sveicam Latvijas 100.dzimšanas dienā!

Dievs, svētī Latviju!!! 

Izgatavoti tautas tērpi Lūznavas pagasta senioru deju kopai „Lūznava””

ES Luzn3Lūznavas pagastā 2018.gada nogalē ir noslēdzies projekts, kura ideja„ Tautas tērpu izgatavošana Lūznavas pagasta senioru deju kopai „Lūznava”” (Nr.2017/AL15/4/AO19.22.02/20) tika iesniegts ELFLA Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam apakšpasākuma „Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” programmā un veiksmīgi realizēta. Tautas tērpu izgatavošanas projekts tika atbalstīts 4500 eur apmērā.
Projekta mērķis bija -veicināt iedzīvotāju pašiniciatīvu darboties sanioru deju kopas “Lūznava“ sastāvā, uzlabojot kopas priekšnesuma kvalitāti un estētisko noformējumu. Projekta ietvaros tika izgatavoti 10 sievu un 10 vīru Latgales tautas tērpu komplekti. Tautas tērpu komplektā sievietēm izgatavots: 10 sieviešu garie krekli, 10 sieviešu vestes, 10 pārpieri, 10 villaines, 10 priekšauti, 10 galvasauti, 10 saktiņas. Vīriešu tautas tērpa komplektā tika izgatavots: 10 vīriešu krekli, 10 vīriešu vestes, 10 vīriešu bikses, 10 pusgarie svārki.
Ar jaunajiem tērpiem jau ir dejots ES mantojuma dienu pasākumā Lūznavā, Muzeju nakts pasākumā Maltā, Mātes dienas pasākumā Pušā, Līgo svētkos Čornajas pagastā, Ratnieku pagasta svētkos, sadancī Dricānos, kā arī sava pagasta tradicionālajos svētkos. Bet lielākais gandarījums dejotājiem gūts Latvijas Dziesmu un Deju svētkos. Lepnums par savu novadu, pagastu, par to, ka esam daļa no savas valsts un darām to savai Latvijai. Jaunajos tērpos dejotāji jūtas staltāki, iznesīgāki un pārliecinātāki. Ar dedzību un neatlaidību dejotāji turpina apgūt jaunas dejas, tā turpinot plašā kultūras mantojuma iedzīvināšanu un popularizēšanu ļaudīs.

Jauna iespēja papildu drošībai darījumos ar pilnvarotu personu – pilnvaras pārbaude

Tā vietā, lai kārtotu konkrētas lietas saistībā ar nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, ko viens cilvēks ar pilnvaru bija uzticējis otram, šī pilnvarotā persona vēlējās īpašumu pārdot un naudu piesavināties. Šāds gadījums nupat notika vienā no Rīgas zvērinātu notāru birojiem, kurā atklāja krāpšanas mēģinājumu un palīdzēja policijai aizturēt krāpnieku, kurš bija veicis neatļautas izmaiņas viņam dotās pilnvaras saturā.