Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Maltas apvienības pagastos apkopo ēdienu receptes

20211204 124628

Latgali visbiežāk asociē par tādiem ēdieniem kā guļbišņīki, asuškas, krupniks, golupci, pancks ar cimusu, griušļi, kļockas, mazliet atšķiroties to pagatavošanas receptēm vienā vai otrā vietā. Tomēr bez iepriekš nosauktajiem ēdieniem Latgalē vēl ir pieejams cits kulinārais mantojums, īpaši vietās, kur izsenis dzīvo dažādu tautību cilvēki, kur, iespējams, viņu vecāki un vecvecāki nebija tik turīgi, ēdienu gatavojot no tā laika rocības pieejamajiem produktiem, atbilstoši sezonai, izmantojot tos tā, lai nekas neietu zudumā.

Atgādinām par izmaiņām ceļu tīrīšanā ziemā!

     Luznavas ce

Ar 23. novembri Maltas apvienības pārvalde uzsākusi šīgada ziemas sezonas pašvaldības ceļu tīrīšanu visos sešos apvienības pagastos, tajā skaitā arī Lūznavas pagastā.
     Jau pirms kāda laika iedzīvotāji tika informēti, ka 2023. gada 1. janvārī stājās spēkā jauns Pašvaldību likums, kura 4. pants nosaka pašvaldības autonomās funkcijas un neviena no tām neuzliek par pienākumu pašvaldībai sniegt maksas pakalpojumus par traktortehnikas izmantošanu. Tādējādi 20.04.2023. Rēzeknes novada dome pieņēma lēmumu Nr.543 "Par atsevišķu Rēzeknes novada pašvaldības apvienību pārvalžu sniegto maksas pakalpojumu un to izcenojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem". Lēmums nozīmē, ka šogad vairs nevar izmantot pagastu traktortehnikas pakalpojumus, piemēram, privātpersonai piederošā ceļa vai servitūta ceļa tīrīšanai no sniega ziemā. Bijām arī aicinājuši iedzīvotājus vērsties pie zemnieku saimniecību īpašniekiem, uzņēmējiem vai privātpersonām, kuru rīcībā ir personīgā traktortehnika, kas aprīkota ar nepieciešamajiem rīkiem vai sniega lāpstu.