Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Kas ir Advents?

46013226 2187329774840906 680653970254856192 nVārds Advents nāk no latīņu vārda „advenīre”, „adventus”, kas nozīmē - atnākt, atnākšana. Advents ir sagatavošanās laiks. Kam jāgatavojas? - Ziemassvētkiem! Kristiešiem Kristus dzimšanas svētki ir liels notikums un tāpēc ir svarīgi šim notikumam kārtīgi sagatavoties. Advents sākas tuvākajā svētdienā pēc Sv. apustuļa Andreja svētkiem (30. novembrī), šogad Advents sākās 2.decembrī. Advents sastāv no 4 svētdienām. Adventa laikā baznīcā liturģiskā krāsa ir violeta, altāri netiek pušķoti ar ziediem, tādējādi norādot ticīgajiem par gandarīšanas nepieciešamību.
Kristīgajā tradīcijā Adventa laikā cilvēki gaida Kristus piedzimšanas svētkus, tādā veidā vienojoties ar tiem cilvēkiem, kas dzīvoja Vecās Derības laikā un, kuri gaidīja Mesijas nākšanu pasaulē – tie bija pravieši, karaļi un visa ticīgā jūdu tauta. Kristieši lasa Vecās Derības lasījumus, kuros ir pravietots par Mesijas – glābēja dzimšanu. Tas nozīmē, ka Advents ir lieliska iespēja sagatavot savas sirdis par skaistiem, tīriem, grezniem mājokļiem Kristum, kurš pie mums nāk katrā svētajā Misē Komūnijas veidā.
Šis ir laiks, kad Baznīca aicina ticīgos pārdomāt arī par Kristus otrreizējo atnākšanu, kuru mums apsola Jaunā Derība. Mēs pārdomājam ne tikai par laiku, kad pasaule gaidīja Kristus dzimšanu, bet arī laiku, kad Jēzus atnāks pēdējo reizi virs zemes, šoreiz ne kā mazs nevarīgs zīdainis, bet gan kā varens Karalis, kuram viss ir pakļauts. Tas mums liek aizdomāties par Jēzus aicinājumu vienmēr būt modriem un gataviem stāties Dieva priekšā, jo mēs nezinām to stundu, kad Viņš atnāks un kad mums šīs zemes gaitas būs jāatstāj.
Lūgsim Dievu, lai simboliskais Adventa laika vainags ar savām četrām gaismu izstarošām svecēm paplašina mūsu garīgo dzīvi. Gaisma nāca tumsībā... Jēzus ar savu atnākšanu ir apsolītā gaisma tumšajai, grēcīgajai cilvēcei.

Vitālijs Filipenoks
Rēzeknes Jēzus Sirds draudzes vikārs,
Lūznavas muižas kapelas vikārs